Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 15

Thread: Is OCD Windows 7 ready?

  1. #1
    Join Date
    Jul 2002
    Location
    Maryland USA
    Posts
    48

    Talking Is OCD Windows 7 ready?

    Several people unhappy with Vista, are looking forward to October 22, date for W7 public release. I had downgraded to XP, but now Microsoft has announced that it will phase out XP Support by year's end. My question to Andrei : Is OCD Windows 7 ready?
    Andrei I'm sorry to put pressure on you, but I must ask...

  2. #2
    Join Date
    Jul 2009
    Posts
    5

    Default

    I'm running win7 RTM x64 and OCD works for me, but starts up minimized. No big deal, just a tad bit annoying.

  3. #3
    Join Date
    Jul 2009
    Location
    Easton, MA USA
    Posts
    6

    Default

    I've been using OCD on Windows 7 Pro 64 for a couple of days, no problems at all.

  4. #4
    Join Date
    Feb 2009
    Posts
    1,548

    Default

    Quote Originally Posted by bsvends1 View Post
    I'm running win7 RTM x64 and OCD works for me, but starts up minimized. No big deal, just a tad bit annoying.
    This is weird. I have never seen this happening in Windows 7 or any other system.

    Can you try to download and run this Regedit file and see if it fixes the issue?

    [url]http://www.firetongue.com/support/unminimize_orangecd.reg[/url]

  5. #5
    Join Date
    Feb 2009
    Posts
    1,548

    Default

    Quote Originally Posted by granit View Post
    Is OCD Windows 7 ready?
    I would like to say Yes... But there are few things that needs to be tested and possibly fixed before OrangeCD can be declared fully Windows 7 compatible.

    Let's put it this way: There are no OrangeCD issues related to Windows 7 for which there are no trivial workarounds. It should not stop you from upgrading to Windows 7.

    Andrei

  6. #6
    Join Date
    Nov 2009
    Posts
    2

    Default unable to install OCD on Win7

    A message box pops up and says it is not a valid Win32 application. Then it terminates without installing. What can I do?
    Additional info: It is a Vaio P VGN-P25G and I tried to install the latest relesae of Nov. 4th.
    Marcel

  7. #7
    Join Date
    Feb 2009
    Posts
    1,548

    Default

    Quote Originally Posted by fendent View Post
    A message box pops up and says it is not a valid Win32 application. Then it terminates without installing. What can I do?
    Additional info: It is a Vaio P VGN-P25G and I tried to install the latest relesae of Nov. 4th.
    Marcel,

    This sounds like broken or incomplete download. Re-download installation package again from [url]http://www.firetongue.com/orgcdfull.exe[/url] .

    If it's still displaying error after re-download, try cleaning your browser cache.

    Andrei

  8. #8

    Default

    FWIW, I have found that unless I run OCD Catalog in Admin mode it doesn't recognize my CD drive to import new CD info from. I believe I also had trouble pulling down covers when not in Admin mode as well.

    Running Windows 7 Ultimate retail version.

    ~gs2gf

  9. #9
    Join Date
    Feb 2009
    Posts
    1,548

    Default

    Quote Originally Posted by GoSlow2GoFast View Post
    FWIW, I have found that unless I run OCD Catalog in Admin mode it doesn't recognize my CD drive to import new CD info from. I believe I also had trouble pulling down covers when not in Admin mode as well.
    Thanks for report.
    1) Could you try disabling CD-Text in View, Preferences, Internet tab, and see if it still requires admin privileges?

    2) I've seen scattered reports about cover download recently but they are not connected to admin mode. Can you send me a session log to [email]orangecd@firetongue.com[/email] when cover download problem occurs. You can get session log by holding Shift key while recognizing a CD. Thanks!

  10. #10

    Default

    I'm running Windows 7 and the program runs fine. One question, I transfered my dab file from my desktop to our new laptop and all of the album info came with it. However none of the cover art shows up in OCD. It shows up in R&T, but not in the actual program. What can I do to fix that without having to manually add each cover. I have a lot of bootlegs that I don't want to have to go back and hunt down all that artwork. Any help is appreciated. Used the program for years now and love it.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •